Zamjena veličine i zamjena artikla za drugi

Proizvod se u zakonskom roku može zamjeniti za drugi, pod uslovom da nije oštećen i korišćen a troškove vraćanja snosi kupac. Kupac može i ne mora da navede razloge zamene.

U slučaju online kupovine, zamjena se mora izvršiti u zakonskom roku od 14 dana od dana prijema pošiljke. U slučaju kupovine u nekoj od naših poslovnica nismo dužni izvršiti zamjenu kupljenog artikla drugim.

U slučaju odstupanja od navedene specifikacije ili defekta obavezujemo se da Vam proizvod zamjenimo za ispravan, a sve troškove snosi prodavnica www.alp.ba. Garancija ne važi u slučaju defekta nastalog kao posljedica neodgovarajuće upotrebe.

U slučaju zamjene proizvoda za drugu veličinu, prodavac je u obavezi da izvrši zamjenu ukoliko je taj proizvod trenutno na stanju. Ukoliko kupljeni proizvod za koji se traži zamjena trenutno nije na stanju, prodavac je dužan da proizvod zamjeni za drugi po želji kupca, uz eventualnu doplatu ili vraćanje razlike u ceni. Za slučaj nepostojanja mogućnosti zamjene prodavac je dužan kupcu vratiti novac, a troškove vraćanja snosi kupac.

Za uvažene reklamacije, prodavac www.alp.ba snosi sve troškove transporta.